Menu

Workshop DansHand

Design, Kunst, Onderzoek

Workshop DansHand

Workshop DansHand

Workshop DansHand

Leg je telefoon neer vergeet de tijd. Luister en kijk!
Teken en schrijf op muziek. Vormen en letters op papier!
Laat je pen/potlood leiden. Jouw leven jouw canvas!
Geef je idee door en vertel samen een verhaal.

De opdrachten in deze workshop worden af en toe
onderbroken door een theaterspelletje of dans!

https://youtu.be/rHkwNMGZfKw

 

Verloop DansHand

Dinsdag 28 juni / leerlingen van leerjaar 4:
Zorg ervoor dat je bij je energie blijft en dat je de leerlingen niet teveel laat dwalen. Met het uitleggen van de opdrachten is het belangrijk dat de kaders duidelijk zijn. De opdracht met het tekenen op muziek en het doorschuiven van het papier werkte goed. Schrijf op wat je hebt geleerd. Leg niet teveel de nadruk op dat ik geen docent ben en dat ik ook niet weet wat ik aan het doen ben, dat weet ik wel!

2016-07-01 12.37.45 kopie

Woensdag 29 juni / leerlingen van leerjaar 2:
Het natekenen van het hart werkt goed, de mensen die van zichzelf vinden dat ze niet kunnen tekenen geef je hiermee de kans om toch te laten zien wat ze kunnen. Stukje dans kan voor leerlingen verwarrend werken maar moet ik wel elke keer mee beginnen. Laat jezelf zien!
Verder moet ik goed aanvoelen of de leerlingen meer uitleg nodig hebben en vragen naar hun ideeën. Wat zijn manieren om de tegendraadse en rebellerende leerlingen de mogelijkheid te geven om mee te doen en te laten zien wie ze zijn en wat ze doen met hun gedrag.

Donderdag 30 juni / leerlingen van leerjaar 1
Groepen gingen lekker. De structuur van eerst een rondje vragen, daarna op de grond liggen en daarna de tekenoefeningen werkt! Zorg wel dat je het afwisselt met genoeg vragen en reacties rondjes zodat je de leerlingen erbij houdt. Ze vinden het fijn om te zeggen wat ze denken alleen is luisteren naar elkaar nog een aandachtspunt.
Hoe laat je een situatie die bijna tot een chaotisch anarchistisch geheel is gekomen weer terug keren naar een overzichtelijke leersituatie? Benadruk wat er wel mag en wat ik wel kan en wil en niet wat er niet mag, ik niet kan en niet wil. Houdt de situatie helder overzichtelijk en stel duidelijke voorwaarden. Leer!

2016-06-30 10.33.48 kopie

Vrijdag 1 juli / leerlingen van leerjaar 3
Vandaag zaten er leerkrachten bij de groepen. Zij maakte aantekeningen maar deden niet mee. Af en toe werd er wel een kleine ingreep gedaan doormiddel van het tot stilte manen van de onrustokers in de groep. Alle workshops verliepen zoals ik wilde. Dit kwam onder andere doordat de tweede en laatste groep kleiner waren waardoor de energie iets makkelijker te verdelen was en de saamhorigheid iets sneller gecreëerd was. Ik eindigde de dag met het in elkaar knutselen van het procesboek van alle hart-tekeningen en de tekeningen op muziek. Dit waren ongeveer 300 honderd A2 vellen die ik met plakband in katernen verdeelde en daarna met lijm de rug insmeerde.

Afronding
Deze intensieve week van workshops heeft mij zeer veel stof opgeleverd om mee te nemen in de toekomst. Vragen over hoe de omgangsvormen zijn met betrekking tot de desbetreffende doelgroep en hoe ik mijn tijd van de workshop kan indelen. Waneer ben ik aan het woord, waneer de leerlingen en waneer zijn er momenten om te werken of de opdracht uit te voeren. Ook heeft de titel erg geholpen om de leerlingen maar ook mijzelf te laten begrijpen waar de workshop over ging en wat te verwachten.

2016-06-30 12.19.54 kopie

 Zin om wat te branden, ik zet de laser aan!
Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!